Twickenham New Build

The Criteria

Create an immediate impact of light & space that would be the focal point for a new contemporary development of eight flats in SW London.

The Solution:

The architect commissioned SSA consulting engineers to develop and design ways to create space whilst minimising the use of columns. Innovative techniques were applied to the construction, using reinforced concrete flat slabs supported by ‘blade’ columns positioned within the walls. This created large open spaces with a generous floor to ceiling height, which further enhanced the spaciousness.

Natural light was maximised by including large glazed areas, with the building stepping back as it increased in height to allow more light to penetrate the building.

Modern clean lines and luxury finishes further enhanced the standard of the accommodation.

3D Modelling and Design

The precision and detail in our drawings is brought to life with 3D Modelling and Design, so it is easier for the architect and client to visualise the end result.

RBA The Instituition of Structural Enginners Trada member ACE
ISO-9001-UKAS-COLOUR ISO-14001-UKAS-COLOUR ISO-45001-NO-TICK-COLOUR
Top